M-battery - De webwinkel voor merkbatterijen
Het bewaren van oplaadbare batterijen

  M-battery     07/06/2017     Reacties (0)

Voor het goed bewaren (voor langere tijd) is het noodzakelijk de oplaadbare batterij uit het apparaat te halen.
 
Het beste is om oplaadbare batterijen in een droge, donkere (niet in direct zonlicht) ruimte te bewaren. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat de batterijen niet in aanraking met vocht komen. Hou de oplaadbare batterij altijd koel, beslist niet in de zon of bijvoorbeeld in een stilstaande zonnig geparkeerde auto.

NiCd-batterijen
Kunnen in verschillende laadcondities bewaard worden. De Zelfontlading van deze oplaadbare batterijen is circa 1% per dag bij 25 graden Celsius. Bij een temperatuur rond de 45 graden Celsius is dat circa 2% per dag. Bij lagere temperaturen, bijvoorbeeld 0 graden Celsius is het circa 25% in 120 dagen. Deze batterijen kun je eventueel in een koelkast bewaren. Hierbij dien je wel op te letten dat er beslist geen vocht bij kan komen.

NiMH-batterijen
Een NiMH-batterij kan beter niet volledig ontladen worden. Waarschijnlijk zal de meeste elektrische apparatuur waar deze oplaadbare batterij in gebruikt wordt zichzelf al uitschakelen waardoor de oplaadbare batterij niet geheel ontladen raakt. Dit is echter niet altijd het geval zoals bijvoorbeeld bij gebruik in bepaalde zaklampen met een gloeilampje. De zelfontlading bedraagt ongeveer1% per dag.
 
Li-ion batterijen
De batterij mag niet helemaal ontladen (de zogenaamde diep ontlading) worden, omdat de batterij dan onherstelbaar uit kan vallen. Voor langdurige opslag de accu  tot circa 40% opladen en bewaren in een droge koele ruimte. Mag, mits goed ingepakt, in de koelkast maar nooit in de vriezer.

Lees meer

Betalen met bitcoins

  M-battery     15/05/2017     Reacties (0)

Betalen is natuurlijk nooit leuk... maar bij M-battery kan het eenvoudig, veilig en snel. Van een vertrouwde iDEAL betaling of een 'ouderwetse' bankoverschrijving tot het betalen met bitcoins, het is allemaal mogelijk en het kost u niets extra.

Betalen met bitcoins bij M-battery
 

Lees meer

Vertrouwd, veilig en makkelijk betalen met iDEAL

  M-battery     24/04/2017     Reacties (0)

iDEAL is het systeem van een aantal samenwerkende Nederlandse banken dat u de mogelijkheid biedt om online betalingen aan ons te verrichten. Doordat de betaling direct bij ons binnenkomt, kan uw bestelling vaak dezelfde dag al uitgeleverd worden. U betaalt geen bijkomende kosten voor het genbruik van iDEAL.

Lees meer

Vrolijk Pasen!

  M-battery     16/04/2017     Reacties (0)

M-battery wenst u een vrolijk Pasen

Lees meer

Enkele handige tips voor uw batterijen

  M-battery     02/04/2017     Reacties (0)

  1. Als een bepaald toestel voorzien is van meerdere batterijen, bijvoorbeeld een thermostaat of klok, vervang ze dan allen op hetzelfde moment.
  2. Natuurlijk gebruik je batterijen altijd tot ze volledig leeg zijn maar plak als ze leeg zijn de polen af voordat je ze inlevert. Zo kan mogelijk kortsluiting en brand worden voorkomen.
  3. Verwijder batterijen uit apparaten die gedurende langere tijd niet worden gebruikt, zoals je fototoestel. Doe je dit niet dan kunnen ze hun energie verliezen of mogelijk zelfs gaan roesten waardoor je apparaat kan beschadigen.
  4. Batterijen hebben een vervaldatum. Het is niet zo dat de batterij na deze datum gelijk leeg is maar het is beter niet een al te grote voorraad in te slaan.
  5. Maak batterijen nooit open! Hou ze droog, koel en gooi ze nooit in het vuur of de natuur. Neem lekkende of roestende batterijen nooit vast met de blote handen.

Lees meer

M-battery © 2013 - 2019