Categorieën
Pagina's
Er zijn nog geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
Ieder huishouden heeft wel een aantal battBewaren van batterijenerijen liggen die niet gebruikt worden. Dit omdat er vaak meerdere batterijen in een verpakking zitten die niet allemaal tegelijk nodig zijn of omdat er een voorraadje wordt bewaard om niet zonder te zitten als plots een apparaat ermee stopt. Maar hoe kunt u deze batterijen nou het beste bewaren zonder dat ze snel leeglopen?

Koel bewaren

Het beste kunt u de batterijen die u bewaart op een koele, droge en donkere plek leggen. Als u batterijen namelijk op een plaats legt waar de temperatuur flink kan oplopen, dan kan het zo zijn dat ze sneller leeglopen. Om dat te voorkomen is het dus belangrijk de batterijen koel te bewaren. 

In die vriezer?

Nee! De temperatuur mag niet onder nul komen. Als een batterij bewaard wordt bij een extreem lage temperatuur, bestaat de kans dat de spanning van de batterij afgaat en dat u ze niet meer kunt gebruiken. Ook de koelkast is hier niet geschikt voor! Dit omdat het in een koelkast vaak vochtig is en als condens in de batterij trekt, bestaat de kans dat de batterijen beschadigen.

Batterijen verwarmen?

Volgens sommigen zouden batterijen verwarmd kunnen worden om zo de levensduur van de batterij te verlengen. Zo zou een batterij bijvoorbeeld op de verwarming opgewarmd kunnen worden, maar dit is absoluut een fabel. Het kan zelfs gevaarlijk zijn als de batterij oververhit raakt waardoor hij kan gaan lekken of zelfs openbarsten.

Conclusie

Batterijen bewaart u bij voorkeur op een koele, droge en donkere plaats. Het beste is om ze bij een temperatuur rond de 16 tot 18 graden Celsius in bijvoorbeeld de kelder te bewaren. Dan gaan batterijen het langst mee!

Voor het bewaren van oplaadbare batterijen hebben we eerder een blog geschreven. Klik op de volgende link om naar dit blog te gaan over hoe oplaadbare batterijen te bewaren

 
      06-11-2021 21:46     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

 
 
 
 
 

M-battery © 2013 - 2022