Categorieën
Pagina's
Er zijn nog geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
Voor het goed bewaren (voor langere tijd) is het noodzakelijk de oplaadbare batterij uit het apparaat te halen.
 
Het beste is om oplaadbare batterijen in een droge, donkere (niet in direct zonlicht) ruimte te bewaren. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat de batterijen niet in aanraking met vocht komen. Hou de oplaadbare batterij altijd koel, beslist niet in de zon of bijvoorbeeld in een stilstaande zonnig geparkeerde auto.

Bewaar de batterijen niet in de koelkast en zeker niet in de diepvries! De beste bewaartemperatuur ligt namelijk rond de 17 graden Celsius. Wanneer u de batterijen in de koelkast zou bewaren, verliest de batterij haar spanning en heeft dat een nadelige invloed op de levensduur van de batterij. Los van dit nadeel, bestaat er ook een kans dat er condensvorming optreedt waardoor de batterij zou kunnen beschadigen. Bewaar de batterijen dus niet in de koelkast of diepvries.

NiCd-batterijen
Kunnen in verschillende laadcondities bewaard worden. De Zelfontlading van deze oplaadbare batterijen is circa 1% per dag bij 25 graden Celsius. Bij een temperatuur rond de 45 graden Celsius is dat circa 2% per dag. Bij lagere temperaturen, bijvoorbeeld 0 graden Celsius is het circa 25% in 120 dagen. 

NiMH-batterijen
Een NiMH-batterij kan beter niet volledig ontladen worden. Waarschijnlijk zal de meeste elektrische apparatuur waar deze oplaadbare batterij in gebruikt wordt zichzelf al uitschakelen waardoor de oplaadbare batterij niet geheel ontladen raakt. Dit is echter niet altijd het geval zoals bijvoorbeeld bij gebruik in bepaalde zaklampen met een gloeilampje. De zelfontlading bedraagt ongeveer1% per dag.
 
GP ReCyko+ Professional AAA oplaadbare Ni-MH batterij GP 2600 NiMH oplaadbare AA Mignon penlites
GP ReCyko+ Professional GP 2600 NiMH
 
Li-ion batterijen
De batterij mag niet helemaal ontladen (de zogenaamde diep ontlading) worden, omdat de batterij dan onherstelbaar uit kan vallen. Voor langdurige opslag de accu  tot circa 40% opladen en bewaren in een droge koele ruimte.

Voor het bewaren van niet oplaadbare batterijen hebben we ook een blog geschreven. Klik op de volgende link om naar dit blog te gaan over hoe kunnen batterijen het beste worden bewaard

 
      07-06-2017 10:40     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

 
 
 
 
 

M-battery © 2013 - 2023